Vekas video: Grafén på dansegolvet

Eit papir som brettar seg sjølv, kan gå og gripe ting? Igjen er det vidundermaterialet grafén som har hovudrolla, her i form som eit tynt flak basert på grafénoksid. Bevegelsane blir kontrollert av lys og varme, det er derfor papiret beveger seg i takt med lyset i vidoen.

Resultata blei nyleg publisert i journalen Science Advances, og det er ei forskningsgruppe frå Dongua University i Kina som står bak arbeidet. Utanom klikk på YouTube og framtidige Halloween-kostymer har dette eit stort potensiale innan sensorteknologi, kunstige musklar og robotteknologi.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Tagged: , ,


Marit Kjærvik

Om

Eg synes linken mellom teori og anvendelse er veldig spennande, og ser på det som ein god utfordring å formidle dette. For smallPrint skriv eg gjerne om samfunnsrelevante og aktuelle tema knytta til nanoteknologi. Elles syns eg det er spesielt motiverande å skrive om teknologi som allerede er testa ut og som fungerer. Eg er utdanna nanoteknolog, og det kommande året er eg ansatt av GenØk- senter for biosikkerheit, der eg skal jobbe som forskar ved North West University i Sør-Afrika.


'Vekas video: Grafén på dansegolvet' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net