Ukens video: Klimagassutslipp fra kjøttproduksjon

Nordmenn slipper ut ca. 10 tonn CO2-ekvivalenter i året, nesten dobbelt så mye som verdens gjennomsnitt. Vi tror at det å være miljøvennlig handler om å pante, resirkulere og fly mindre. Å kutte ned på flyturene kan jeg si meg enig i, men det mange ikke vet er at kjøttproduksjonen i verden står for en større andel av klimagassutslippet vårt enn hele transportsektoren til sammen! Alle fly, tog, båter og biler! Spesielt storfekjøtt krever mye vann og landareal, i tillegg til at kuer slipper ut mye metan ved tarmproduksjon.

Transportsektoren står for ca. 13% av verdens klimagassutslipp, mens husdyr står for alt mellom 14% og 50% av verdens utslipp, avhengig av hvor du henter tallene dine i fra. FNs Organisasjon for mat og landbruk (FAO) konkluderer i flere av sine rapporter at det å spise mindre kjøtt vil være den mest effektive måten å få ned klimagassutslippet vårt.

Så hva gjør du for å kutte ned på dine utslipp?

 

Finn ut mer om utslippene fra kjøttproduksjon i FAO sin rapport fra 2013, eller på Cowspiracy sine sider.

Video er hentet fra: AsapSCIENCE 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Om

Jeg studerer nanoteknologi i håp om å lære om hvordan vi kan utnytte dens unike egenskaper, samtidig som vi både forbedrer dagens teknologier og finner nye, smarte løsninger på energirelaterte miljøproblemer. Jeg er nå inne i mitt siste semester på nanoteknologistudiet på NTNU der jeg skriver masteroppgave om bruken av nanopartikler av silisium i Li-ionebatterier hos Institutt for Energiteknikk. I forbindelse med masteroppgaven min kommer jeg til å blogge her på smallPrint om ting som skjer i forskningsprosjektet jeg er en del av.


'Ukens video: Klimagassutslipp fra kjøttproduksjon' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net