Ukens video: Cellens indre liv

Kroppens byggesteiner er celler, og inne i hver enkelt celle skjer det absolutt hele tiden en rekke hendelser som bidrar til å holde kroppen vår i gang. Det sendes signaler mellom og innad i celler, proteiner bygges opp og brytes ned, byggeklosser fraktes fra én del av cellen til en annen ved hjelp av såkalte motorproteiner, celler deler seg og celler dør. Universitetet Harvard har laget en animasjonsfilm om noe av det som foregår inne i cellen, og en variant med stemmeforklaring kan du se her i ukens video!

 

Gif’en i toppen er hentet herfra, og viser kinesin (et protein) som frakter en vesikkel (en slags «sekk» inne i cellen som kan inneholde forskjellige stoffer) mens den beveger seg langs mikrotubulus (en rørformet proteinstruktur som fungerer som en del av celleskjelettet).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Tagged: ,


Lisa Svartdal

Om

Jeg brenner for medisinsk forskning, og synes alt som omhandler kreftforskning, immunologi og medisiner er spennende. Det er derfor dette jeg skriver mest om på smallPrint.no. Jeg har en mastergrad i bionano fra NTNU, og skrev oppgaven min ved Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin våren 2015. Siden da har jeg jobbet på Mikrometastaselaboratoriet på Radiumhospitalet. Der arbeider jeg på forskjellige prosjekter innenfor kreftforskning, og lærer mye nytt om hva som skjer på forskningsfronten tett opp mot pasientbehandling.


'Ukens video: Cellens indre liv' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net