Ukens bilde: Verdens svarteste materiale

Det du ser er en skog av tettpakkede karbonnanorør. Disse små rørene (1-5μm lange) ser kanskje ikke så imponerende ut, men om du har en bit foran deg er det beskrevet som å se på et svart hull. Lys (fotoner) som treffer materialet slipper inn og «spretter» rundt, der absorberes de så godt at nesten ingen slipper ut igjen. Siden nesten ingen stråling slipper ut, vil materialet se utrolig svart ut. Noe så svart er etterspurt til bruk i sensorer, teleskoper og stealth teknologi. Følgelig jobber både NASA og selskaper med å kommersialisere et slikt materiale.

Materialet du ser på bildet er også veldig hydrofobt, med en kontaktvinkel på 130°.

Foto: John Oddvar Kolnes «Fabrication and Characterisation of a Vertically Aligned Forest of Carbon Nanotubes Towards a Superhydrophobic Surface«, NTNU Nanolab

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Sandra Tonstad

Om

Jeg trodde det var best med ting som hadde fasit. Nå vet jeg hvor mye mer spennende det er med det ukjente, og fasineres av alle oppdagelsene som gjøres der man minst venter dem. Jeg er spesielt glad i alt som har med kjemi og materialer å gjøre, og lærer masse mens jeg skriver om dette på smallPrint. Til daglig er jeg en ganske alminnelig masterstudent.


'Ukens bilde: Verdens svarteste materiale' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net