Ukens Video: Mini-maskin

smallPrints kjærlighetsforhold til grafén vil aldri ta slutt. Hvis du ikke har like mye tid til å pleie det forholdet som oss, så kan du se denne filmen fra Nature som bare tar to minutter.

One-minute man? Ikke noe problem. Tynne lag av supermaterialet grafén kan minne om papir – materialet kan gjenopprette sin form etter å ha blitt krøllet. Inspirert av japansk papirkunst har derfor forskere laget enkle mønstre av grafén som innehar fjærende egenskaper – litt som»slinky» av grafén.

Big deal, sier du? Alle kan kanskje ikke være like begeistret for grafén, men mot slutten av filmen forklarer forskeren at når vi kan styre disse fjærene med magneter begynner vi å nærme oss en liten nanoskala maskin. Fram til vår tid er det bare biologien som har klart å lage slike veldig små maskiner, og slike maskiner er det som har skapt for eksempel kroppen din.

Du som har litt bedre tid kan lese boka Radical Abundance av K.Eric Drexler, som forteller om hvilke muligheter som hadde åpnet seg for oss, hvis vi bare blir enda litt bedre på å lage veldig, veldig små maskiner.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Reidun Schlanbusch

Om

Mitt miljøengasjement kommer fra et humanistisk perspektiv. Jeg ønsker en håndtering av jordas ressurser som gjør at alle mennesker får tilgang på et godt livsgrunnlag. Jeg sitter i styret i smallprint.no og prøver å skrive litt når jeg har tid. Mange av mine innlegg handler om grønne bygg. Til daglig jobber jeg med reduksjon av klimagasser og helse- og miljøfarlige stoffer i byggnæringen, som forsker i SINTEF. Jeg henter selvfølgelig litt inspirasjon fra jobben, men skriver alltid privat og uavhengig på smallprint.no.


'Ukens Video: Mini-maskin' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net