Ni spørsmål med Henrik

I serien Ni spørsmål med blir vi bedre kjent med skribentene på smallPrint. I dag møter vi Henrik. Du kan lese alle de andre utgavene av Ni spørsmål med her.

  1. Hva skriver du mest om (evt vil du skrive mest om) på smallprint.no?

Jeg liker å se at oppdagelser og oppfinnelser faktisk blir brukt i dagliglivet. Ikke bare for å gjøre det, men for å gjøre livet vårt enklere, bedre eller mer miljøvennlig.

  1. Hva driver du med når du ikke skriver for smallPrint?

Akkurat nå, går mye av tiden til å skrive masteroppgave på NTNU. Ellers er det vel stort sett helt vanlige studentting.

  1. Hva slags mat spiser du oftest?

Jeg spiser egentlig veldig mye forskjellig siden jeg er glad i å lage og ikke minst spise mat. Men noe av det beste jeg har spist i det siste, er hjemmelaget pizza med syltynn bunn stekt på pizzastein. Namnam.

  1. Hva skal du bli når du blir stor?

Helikopter! Jeg tror en forskerjobb kan være gøy. I hvert fall en jobb som lar meg oppdage eller utvikle et konsept eller produkt.

  1. Hvilken film så du sist, og hva synes du?

Den siste filmen jeg har sett på kino er The Martian basert på boken til Andy Weir. Filmen var bra, men som den klisjeen jeg er var boken mye bedre. Boken er en ingeniørs og teknologinerds våte drøm med svært detaljerte skildringer av hvordan alle problemer som hovedpersonen støter på blir løst. En del av dette ble ikke vist i filmen, og endret på.

  1. I din mening, hva er det viktigste teknologiske oppfinnelsen de siste 100 årene?

Jeg mener det må være transistoren. Den la til grunn mye av den moderne datateknologien som vi har i dag og som er et uunnværlig hjelpemiddel for folk flest og vitenskap.

  1. Hvis du kunne tatt en kaffe med en vitenskapsmann (død eller nålevende), hvem ville du valgt og hva hadde du spurt de om?

Carl Sagan. Han var en kjent astrofysiker og kosmolog som i seg selv er veldig spennende, men han er kanskje mer kjent på grunn av hans mange tv-opptredener og bøker. Det første jeg ville spurt om er om han synes synd på Pluto som mistet planetstatusen sin.

  1. Hva har overrasket deg aller mest om nanoteknologi? Har du en funfact du vil dele?

Hvor utrolig farlig det… neida. Det som overrasket meg mest er alle de forskjellige fagfeltene som kan berøres av nanoteknologi og de endeløse bruksområdene. For en som ikke er så kjent med nanoteknologi, inkludert meg selv før jeg startet her, er ofte «selvrensende klær» og bitte små roboter det som symboliserer den hellige gral av oppfinnelser. Men nanoteknologi har så mye mer potensial enn det!

Neglen din vokser 1 nanometer hvert sekund!

  1. Hva er yndlingsappen din?

Det er nok FitBit appen som fulgte med FitBit klokken min. Den tracker, registerer og sorterer all mulig informasjon om meg daglig som puls, skritt, gangavstand, trening, søvn etc. Noen vil kanskje mene at det er unødvendig eller for mye informasjon, men jeg er ikke av den stressede typen så jeg synes sånn informasjonen bare er bra.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Molly Bazilchuk

Om

Jeg er teknologinerd med sansen for vakker fysikk og fornybar energi. Jeg er opptatt av å gjøre vanskelige og tunge tema lettforståelig - både for meg selv og andre! Jeg er redaktør i smallPrint, og skriver mye om fornybar energi med vekt på solceller, samt fysikkforskning. På dagtid er jeg stipendiat ved nanomekanikkgruppa på NTNU, hvor jeg forsker på mikrokuler som kanskje kommer i din neste mobiltelefon.


'Ni spørsmål med Henrik' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net