Masterboblen min

Velkommen til boblen min. Masterboblen min: her jeg tror jeg er i en åtte-til-fire-jobb, men i virkeligheten burde jeg vel vært på skolen hele tiden. Er jo tross alt under fire måneder til masteroppgaven skal leveres. Greia er at jeg ikke drar til Gløshaugen hver morgen, jeg skriver masteroppgave for en bedrift utenfor Oslo, og sier jeg skal på jobben når jeg egentlig skal på ”skolen”. Skjønner du? Vel, uansett. Jeg skal fortelle dere litt om det jeg holder på med de siste fire månedene av masteren min, og ta dere bak kulissene til et av Norges største forskningsinstitutter. For her på Institutt for Energiteknikk (IFE) sitter jeg altså og gjør arbeidet som skal formes til en 100-ish-siders masteroppgave om knappe fire måneder.

Først litt om meg, en 24 år gammel nanoteknologistudent som har gått på NTNU siden 2011. Du som er rask til å regne skjønner at jeg da ikke fullfører på normert tid, noe jeg syns er helt greit. Året etter tredjeklasse brukte jeg på å få på plass litt motivasjon igjen, og var så heldig at jeg fikk jobbe på IFE hele friåret. Det som startet som en sommerjobb hos FoU-avdelingen på Isotoplaboratoriene utviklet seg til en altmuligjobb, der jeg ble shufflet mellom forskjellige avdelinger og hjalp til med det meste. Dette ga meg ikke bare masse erfaring med hvordan en legemiddelbedrift (Isotoplaboratoriene produserer radioaktive legemidler for Bayer, og sender til hele verden!) arbeider og masse hyggelige kolleger, men også innsikt i hva IFE ellers driver med. For selv om jeg hadde vært på IFE sine bedriftspresentasjoner på NTNU siden våren i første klasse (gratis mat, duh) og hadde fått med meg det overordna mottoet til IFE -Forskning for en bedre framtid – så visste jeg ikke HVA de egentlig jobbet med innenfor portene på Kjeller. Men det som er superkult er at her ligger det en avdeling som jeg liker skikkelig godt. Nemlig Solenergiavdelingen. På Sol sitter det rundt 30 forskere som bruker tida si på å prøve å gjøre verden til et bedre sted, for oss og våre etterkommere. Her er klisjeen ”Jeg vil redde verden” en virkelighet, alle her vil redde verden. Sammen. Og her sitter altså jeg og skriver masteroppgave, for å redde verden. Ganske kult!

 
Så nå skal jeg blogge her på smallPrint om masterhverdagen min. Vise dere hvordan vi egentlig arbeider på lab, ta dere med på oppturer og nedturer på veien, og prøve å lære dere litt om hvordan silisium fungerer i litiumionebatterier. For det er ganske så tøft! Jeg skal prøve så godt jeg kan å fatte meg i korthet framover, og heller skrive så ofte som mulig. Neste uke kommer det en introduksjon av prosjektet jeg jobber med: Siproco Fobeliba. Nysgjerrig på hva det står for sier du? Stay tuned!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Om

Jeg studerer nanoteknologi i håp om å lære om hvordan vi kan utnytte dens unike egenskaper, samtidig som vi både forbedrer dagens teknologier og finner nye, smarte løsninger på energirelaterte miljøproblemer. Jeg er nå inne i mitt siste semester på nanoteknologistudiet på NTNU der jeg skriver masteroppgave om bruken av nanopartikler av silisium i Li-ionebatterier hos Institutt for Energiteknikk. I forbindelse med masteroppgaven min kommer jeg til å blogge her på smallPrint om ting som skjer i forskningsprosjektet jeg er en del av.


'Masterboblen min' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net