3 Steg til bedre julegaver

Jul nærmer seg med storsmkritt og butikkene er fulle av julemusikk, julerelaterte varer og, jo lenger uti desember man kommer, stadig flere stressede julegavekjøpere på jakt etter den perfekte gaven.

Gifts_xmas

Jul er ofte synonymt både med kos og med stress, tildels på grunn av julegavekjøp. I den sammenhengen kan det kanskje være hjelp å finne fra rasjonelt, vitenskapelig hold? Scientific American kompilerte en liten tre-punkts liste som kanskje kan hjelpe med å finne en god gave. Vi i smallPrint har ordnet et lite sammendrag av Scientific Americans litt lengre artikkel;

  1. Enkle og praktiske gaver er bedre enn en dyre og fancy gaver. Flynn og Adams fra Stanford publiserte en studie i 2009 som kanskje hjelper både lommebok og stressnivå når de fant at billigere, mer praktiske gaver blir bedre mottatt enn dyre og fancy gaver.
  2. Enkel innpakking. Her siterer Scientific American Stanford-professor Nathan Novemskys pågående arbeid om innpakkingens effekt på forventing og gavens helhetsinntrykk.
  3. Ønskelister. Scientific American avslutter sin liste med en anekdote jeg vil støtte med egne subjektive og ikke spesielt vitenskapelige erfaringer. Livet blir enklere om man vet hva gavens mottaker vil ha og selv slipper å gjette. En liten og vesentlig del av dette er selvsagt at dersom man har en ønskeliste kan man unngå velmente og gjennomtenkte gaver som tross nedlagt arbeid fra giverens side ikke blir brukt eller nytt av mottaker.

Vi vil også legge til at det også gir miljømessig mening å fokusere på gaver som vil bli brukt og har en genuin nytteverdi for mottakeren i motsetning til å gi noe som ender i en skuff.
God julegavejakt!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Vegar Ottesen

Om

Jeg er veldig glad i både det veldig store og det veldig lille! Jeg følger nøye med på nyheter innen alt fra astronomi til nanoteknologi. Samtidig er jeg opptatt av bærekraft og samspillet mellom mennesker og natur. I doktorgraden min forsker jeg på nanocellulose: Et trygt, miljøvennlig og bærekraftig materiale med veldig spennende egenskaper! På smallprint.no skriver jeg om nanoteknologi som døråpner for bærekraft, helse og miljøvennlighet.


'3 Steg til bedre julegaver' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net