De første elbilene

Visste du at elbilen overhodet ikke er en ny oppfinnelse? 5. desember 1893, ble en av de første elektrisk bilene lansert – de aller føreste elbilene kom noen år tidligere. Disse tidlige elbilene kunne holde en fart på rundt 25 kilometer i timen og måtte lades etter omtrent en times kjøring.

EdisonElectricCar1913Elbilen fra 1893, kom akkurat da det begynte å legges elektrisitet inn i vanlige hus. Den ble utviklet av W.J. Stills og produsert i Canada. Midlene kom fra Frederick Featherstonhaugh, som ønsket seg en stilfull bil uten bråk og lukt. Mens kraften kom fra Stills oppladbare blybatterier. Mange elbiler ble utviklet i tidsrommet mellom 1888 og 1910, blant annet bilene til William Morrison, Thomas Edison og Andreas Flocken. Akkurat hvilken av bilene som kom først og når de ble laget er man ikke helt enige om.

På den tiden var elektrisitet i ferd med å bli mer og mer tilgjengelig. Siden dette gjorde de elektriske bilene lettere å lade, steg de i popularitet. De var perfekte for korte turer i byen. Men da prisen på bensindrevne biler sank kraftig etter 1910, klarte ikke elbilen å henge med. Bensinbilene kunne også kjøre lengre på de nå mer velutviklede veinettene, og elbilen gikk av moten.

Til alles glede har elbilen nå kommet tilbake for fullt. Les også om hvordan elbilen slår tilbake.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Sandra Tonstad

Om

Jeg trodde det var best med ting som hadde fasit. Nå vet jeg hvor mye mer spennende det er med det ukjente, og fasineres av alle oppdagelsene som gjøres der man minst venter dem. Jeg er spesielt glad i alt som har med kjemi og materialer å gjøre, og lærer masse mens jeg skriver om dette på smallPrint. Til daglig er jeg en ganske alminnelig masterstudent.


'De første elbilene' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net