Gjennom Okkularet

Daglig brukes mikroskoper av forskere og medisinere som verktøy for å få innsikt i de små bestanddelene av verden rundt oss. Mye av det vi kan se gjennom et mikroskops okkullarer kan være svært vakkert, og konkurranser hvor forskere kan vise frem sine vakreste bilder holdes gjevnlig av flere aktører. Bildene som blir levert til slike konkurranser kan vise en usedvanlig skjønnhet og årets Olympus BioScapes er ikke noe unntak. Konkurransens bidrag (se link over) er vidt og inkluderer innslag som en rankeføttings bein tatt av Dr. Igor Siwanowicz. Du kan se vår artikkel titulert «Haien kan redde mennesket fra bakteriedøden» for mer om hvordan vi mennesker ofte interagerer med rankeføttinger.

Videoen som følger vant førsteprisen viser utviklingen av et flueembryo frem til larvestadiet. Videoen er tatt opp av Dr. William Lemon, Fernando Amat og Philip Keller.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Vegar Ottesen

Om

Jeg er veldig glad i både det veldig store og det veldig lille! Jeg følger nøye med på nyheter innen alt fra astronomi til nanoteknologi. Samtidig er jeg opptatt av bærekraft og samspillet mellom mennesker og natur. I doktorgraden min forsker jeg på nanocellulose: Et trygt, miljøvennlig og bærekraftig materiale med veldig spennende egenskaper! På smallprint.no skriver jeg om nanoteknologi som døråpner for bærekraft, helse og miljøvennlighet.


'Gjennom Okkularet' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net