Slik får du grønnere juletre enn naboen

Du grønne, giltrende tre. Man måler seg mot naboen i mangt. Skulle du finne på å ville utfordre naboens grønne juletre, les videre.

Er det en myte eller fakta om ekte juletær er «grønnere» en plastjuletrær? I fjor vurderte framtiden.no saken, og det virker som om det er hold i påstanden. Naturlige juletær er marginalt mer miljøvennlige enn de av plast, selv om man må skaffe nytt hvert år. Videre, «Miljøbelastningen fra juletrær er mikroskopisk sammenlignet med det meste». Men det jo kampen med naboen som er det viktige i dette, ikke sant? Framtiden.no lister opp disse juletre-rådene:

  • Velg ekte juletrær framfor plast. De er stort sett bedre miljøvalg.
  • Hogg gjerne ditt eget juletre hvis du har mulighet. Dyrkede juletrær gjødsles, og ofte sprøytes jorda med ugressmidler.
  • Velg norske, gjerne lokalproduserte juletrær. Transportavstanden har en del å si for den samlede miljøbelastningen.
  • Kombiner juletreinnkjøpet med andre aktiviteter, eller dropp bilen. Er det langt til butikken, kan bilturen ha mer å si for den samlede miljøbelastningen enn hva slags tre du kjøper.
  • Hvis du velger plast: Unngå helst trær laget av PVC. Velg heller PE-plast. PVC er i utgangspunktet en hard plasttype, som må tilsettes kjemiske mykgjørere for å bli mykt.  Flere av disse mykgjørerne, bl.a ftalater, har tvilsomme miljøegenskaper.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Ida Hjorth

Om

Jeg liker å tenke på hva ting består av og hvordan de henger sammen. Kanskje spesielt det siste. Og det liker jeg å skrive om på smallPrint.no - med hovedfokus på materialer og energi. Vinteren 2017 tok jeg doktorgrad i katalyse, om hvordan CO2 kan omdannes til nyttige stoffer.


'Slik får du grønnere juletre enn naboen' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net