Driving home for Christmas

Hohoho, et nytt oppløftende innlegg fra meg om klimagassutslipp. Heldigvis er adventstida snart over, det er bare 5 luker igjen i smallPrintkalenderen, klimaavtalen er i boks og da kan julefreden kanskje endelig senke seg over heimen.  Også vi i smallPrint-redaksjonen skal hjem til jul og da vet vi at dere synes det er spennende å se hvem av oss som er det største miljøsvinet på veien.

Jeg har hørt med Lars, Vegar, Molly, Ida, Sandra og Lisa hvor lang hjemvei de har og hvilket kjøretøy de skal benytte. Jeg har videre regnet ut klimapåvirkningen til hver reise ved hjelp av data fra Transportøkonomisk Institutt. Data’ene inkluderer indirekte utslipp, det vil si utslipp til produksjon av drivstoff og kjøretøy.

Mange i redaksjonen skal feire jul hjemme eller i gangavstand fra der de bor. Vegar, Ida, Lars og Lisa slipper derfor billig unna denne gangen. Eller kanskje det er et bevisst miljøvalg? Jeg skal ta bussen lokalt i Oslo, det er ikke lange biten. Sandra og Molly har litt lengre reisevei, de skal mellom Trondheim og Oslo. Forskjellen er at Molly kjører mens Sandra skal ta fly. Sandra skal også ta lokaltog et stykke videre fra Oslo.

Vil du bekjenne dine synder? Skriv inn hvor mange kilometer du skal reise for å komme hjem til jul og hva slags kjøretøy du skal bruke i kommentarfeltet under, så skal jeg legge deg til i grafen!

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Reidun Schlanbusch

Om

Mitt miljøengasjement kommer fra et humanistisk perspektiv. Jeg ønsker en håndtering av jordas ressurser som gjør at alle mennesker får tilgang på et godt livsgrunnlag. Jeg sitter i styret i smallprint.no og prøver å skrive litt når jeg har tid. Mange av mine innlegg handler om grønne bygg. Til daglig jobber jeg med reduksjon av klimagasser og helse- og miljøfarlige stoffer i byggnæringen, som forsker i SINTEF. Jeg henter selvfølgelig litt inspirasjon fra jobben, men skriver alltid privat og uavhengig på smallprint.no.


'Driving home for Christmas' har 4 ckommentarer

 1. 18. desember 2015 @ 10:55 Magnus

  Buss fra Glasgow til Edinburgh flyplass.
  Fly fra Edinburgh flyplass til Gardermoen.
  Flytog fra Gardermoen til Oslo sentrum.
  Har ikke kilometertall, litt vanskelig å sjekke akkurat nå 🙂

  Svar

 2. 18. desember 2015 @ 14:28 Kari Nilssen

  Kjører til julefeiring 385 km dieselbil med 4 stk i bilen.

  Svar

 3. Reidun Schlanbusch

  20. desember 2015 @ 20:52 Reidun Schlanbusch

  Molly, er ikke dere også to i bilen?

  Svar


Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net