Influensaviruset

Høst og vinter er influensatid, og influensavirus gjør mange av oss syke. Viruset man blir smittet av det ene året kan være det samme viruset som florerte året før, eller det kan være en endret utgave som kroppen din ikke har vært borti før. Kroppen vår introduseres daglig for nye eller moderte virus og bakterier vi ikke har truffet tidligere, og med mindre immunforsvaret ditt klarer å knerte viruset, kan du bli sengeliggende i dagesvis.

Har du noen gang sett et influensavirus? På bildet under vises en liten samling av influensavirus tatt i elektronmikroskop av Rob Ruigrok ved the Unit of Virus Host-Cell Interaction (UVHCI).

Influenza-Virus

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Tagged: ,


Lisa Svartdal

Om

Jeg brenner for medisinsk forskning, og synes alt som omhandler kreftforskning, immunologi og medisiner er spennende. Det er derfor dette jeg skriver mest om på smallPrint.no. Jeg har en mastergrad i bionano fra NTNU, og skrev oppgaven min ved Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin våren 2015. Siden da har jeg jobbet på Mikrometastaselaboratoriet på Radiumhospitalet. Der arbeider jeg på forskjellige prosjekter innenfor kreftforskning, og lærer mye nytt om hva som skjer på forskningsfronten tett opp mot pasientbehandling.


'Influensaviruset' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net