Kunst og Nano-printing

Forskere og teknologer har i dag en rekke verktøy til disposisjon om man ønsker å lage fysiske objekter med svært små størrelser. En del nyere teknikker, som multifotonlitografi kan «printe» så små tredimensjonale objekter at man trenger et elektronmikroskop for virkelig å se detaljene på dem.

Stort sett brukes slike instrumenter til vitenskapelig arbeid, men der vi mennesker lager noe som kan brukes til kunst så er det gjerne bare et spørsmål om tid før nettopp det skjer. Dr. Stefan Hengsbach fra Karlsruhe universitet i Tyskland samarbeidet med kunstneren Jonty Hurwitz i produksjonen av tre små statuer produsert med ovennevnte teknikk. Produsentene melder at disse tre statuene er verdens minste av sitt slag – altså verdens minste statuer som viser menneskekroppen.

Prosjektet kan du lese mer om på Jonty Hurwitz sin hjemmeside her http://www.jontyhurwitz.com/nano

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Vegar Ottesen

Om

Jeg er veldig glad i både det veldig store og det veldig lille! Jeg følger nøye med på nyheter innen alt fra astronomi til nanoteknologi. Samtidig er jeg opptatt av bærekraft og samspillet mellom mennesker og natur. I doktorgraden min forsker jeg på nanocellulose: Et trygt, miljøvennlig og bærekraftig materiale med veldig spennende egenskaper! På smallprint.no skriver jeg om nanoteknologi som døråpner for bærekraft, helse og miljøvennlighet.


'Kunst og Nano-printing' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net