Gavepapir

De aller fleste gleder seg til å åpne gaver, og alle håper de får noe de ønsker seg. Mange legger pakkene under juletreet, for det ser så fint ut. Gavene er som regel pakket fint inn i gavepapir med alskens farger og mønstre.

gammelt_gavepapirMen vent, gavepapir, er det så lurt da? Det ser kanskje fint ut, men dette er et tilfelle hvor det er lurt å ikke dømme boken etter omslaget. De fine fargene og overflaten på gavepapiret er resultatet av stoffer som gjør papiret vanskelig å gjenvinne. Legg til det faktumet at fibrene ofte er få og dårlig, og resirkuleringen blir enda vanskeligere.

Når papir resirkuleres vaskes farge og andre stoffer bort og vann tilsettes for å få en masse av papirfibre. Av denne massen kan det bli mange ulike papirprodukter. Hvis fibrene er for korte, slik de ofte er i gavepapir, blir det ikke et godt nok nettverk i det nye papiret slik at det blir svakt. Hvis du vil vite mer om papirgjenvinning kan du se denne filmen.

Heldigvis finnes det alternativer. For å kutte ned på gavepapir kan gråpapir eller gamle aviser benyttes. Det går til og med an å bruke tøyposer. Hvis du likevel syns gavepapir er så fint at du ikke klarer å la være, kan det avhjelpes ved å spare på den brukte innpakningen og bruke den på nytt senere. Og for all del, ikke brenn gavepapiret i peisen! Da risikerer du å starte en pipebrann, og det ødelegger for hyggen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 


Sandra Tonstad

Om

Jeg trodde det var best med ting som hadde fasit. Nå vet jeg hvor mye mer spennende det er med det ukjente, og fasineres av alle oppdagelsene som gjøres der man minst venter dem. Jeg er spesielt glad i alt som har med kjemi og materialer å gjøre, og lærer masse mens jeg skriver om dette på smallPrint. Til daglig er jeg en ganske alminnelig masterstudent.


'Gavepapir' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net