Grønt drivstoff? Sammenlign selv!

Hva er best, hydrogen, batteri, fossil, eller biodrivstoff? Nå kan du undersøke selv, utslipp og energiforbruk for forskjellige «power trains». På denne siden kan du for eksempel sammenligne hydrogenbiler, der hydrogenet kommer fra vannsplitting med fornybar strøm (Chain 4 i figuren ovenfor), eller  fra prosessering av naturgass (Chain 2). Chain 1 er bensinbil og Chain 3 er batteribil. Interssant nok er det ikke stor forskjell i energi-effektiviteten på power trains der hydrogenet kommer fra naturgass sammenlignet med vannsplitting. Men når det gjelder utslipp er det selvfølgelig en stor forskjell.

Hva med biodrivstoff eller hybridbil? Prøv selv her.

Av «kjedene» i figuren ovenfor er batteribilen ladet på vindkraft mest effektiv og renest. Er det nok til å avgjøre kampen mellom hydrogen og batteri?

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Ida Hjorth

Om

Jeg liker å tenke på hva ting består av og hvordan de henger sammen. Kanskje spesielt det siste. Og det liker jeg å skrive om på smallPrint.no - med hovedfokus på materialer og energi. Vinteren 2017 tok jeg doktorgrad i katalyse, om hvordan CO2 kan omdannes til nyttige stoffer.


'Grønt drivstoff? Sammenlign selv!' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net