Bildet hører til Nøysom Arkitekter og er hentet fra nettstedet http://eksperimentboliger.no/

ByggEkstra: Svartlamon gjør-det-selv

I forbindelse med den store byggmessen Bygg Reis Deg som går av stabelen i disse dager, leste jeg et spennende intervju i Byggeindstrien.  Arkitekt Trygve Ohren framsnakker «selvbygging» – det å være med på å bygge sin egen bolig.

Ohren, som jobber i Nøysom Arkitekter, er en av to arkitekter bak et eksperiementelt husprosjekt på Svartlamoen. Prosjektet ble startet av arkitektene i 2013 mens de fortsatt var studenter på NTNU.  5 boliger tilknyttet et felleshus på Svartlamon i Trondheim skal bygges på en utradisjonell måte: beboerene skal nemlig bygge husene selv. Samtidig skal det bygges miljøvennlig – det er faktisk et hovedpoeng for arkitekten at folk blir mer bevisste på omgivelsene sine når de selv er med å bygge. Det skal eksperiementeres også med miljøvennlige materialer og løsninger.  Det andre hovedpoenget er pris – å bygge selv senker prisen, mener Ohren.

Som tidligere Trondheimsstudent synes jeg Svartlamoen er en viktig del av byen og at det er flott at noen våger å eksperiementere. Førsteprisen på miljø, pris, sikkerhet og kvalitet er vel ikke nødvendigvis garantert med på lasset… Eller hvem vet? Gutsen til å tenke annerledes står det i hvert fall respekt av.

Bildet hører til Nøysom Arkitekter og er hentet fra nettstedet http://eksperimentboliger.no/

Bildet hører til Nøysom Arkitekter og er hentet fra nettstedet http://eksperimentboliger.no/

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Reidun Schlanbusch

Om

Mitt miljøengasjement kommer fra et humanistisk perspektiv. Jeg ønsker en håndtering av jordas ressurser som gjør at alle mennesker får tilgang på et godt livsgrunnlag. Jeg sitter i styret i smallprint.no og prøver å skrive litt når jeg har tid. Mange av mine innlegg handler om grønne bygg. Til daglig jobber jeg med reduksjon av klimagasser og helse- og miljøfarlige stoffer i byggnæringen, som forsker i SINTEF. Jeg henter selvfølgelig litt inspirasjon fra jobben, men skriver alltid privat og uavhengig på smallprint.no.


'ByggEkstra: Svartlamon gjør-det-selv' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net