ByggEkstra: Print ut et ekstra rom

Arkitekturmagasinet eVolo kårer hvert år verdens beste skyskrapere. Det er kun de sprekeste og mest fremtidsrettede ideene som vinner. Å leve vertikalt er ressursvennlig og miljøvennlig. Men kan vi leve godt stablet oppå hverandres boliger?

Årets kåringer har noen virkelig helt bemerkelsesverdige ideer. Vinneren Essence, fra Polen, er en flukt fra storbyen inn i en verden av naturopplevelser, inkludert skog, hav, grotter og fossefall. Les mer og se flere bilder her!

 

essence

 

På andreplass er Indias Shanty-skraper. Shanty-skraper er et imponerende bærekraft-konsept som gir husly og arbeidsplasser for befolkningen i Chennai-slummen. Miljø-dimensjonen er godt ivaretatt gjennom en imponerende grad av gjenbruk av byggematerialer.

 

shanty

 

På tredjeplass kommer min personlige favoritt, Russiske Cybertopia. Bygget skal være inspirert av dataspillenes verden. Beskrivelsen lyder «Future of an Architecture Space, Death of Analogues Cities». Konstruksjonen skal være fleksibel slik at den kan tilpasses ulik bruk over tid. TU skriver om bygget at om en familie som bor i bygget får et nytt barn, skal det enkelt kunne 3D-printes ut et ekstra rom som kan bygges på huset!

 

cyber

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Reidun Schlanbusch

Om

Mitt miljøengasjement kommer fra et humanistisk perspektiv. Jeg ønsker en håndtering av jordas ressurser som gjør at alle mennesker får tilgang på et godt livsgrunnlag. Jeg sitter i styret i smallprint.no og prøver å skrive litt når jeg har tid. Mange av mine innlegg handler om grønne bygg. Til daglig jobber jeg med reduksjon av klimagasser og helse- og miljøfarlige stoffer i byggnæringen, som forsker i SINTEF. Jeg henter selvfølgelig litt inspirasjon fra jobben, men skriver alltid privat og uavhengig på smallprint.no.


'ByggEkstra: Print ut et ekstra rom' har ingen kommentarer

Vær den første til å kommentere dette innlegget

Del dine tanker

Your email address will not be published.

© smallPrint A.S. All right reserved. Page based on Old Paper by ThunderThemes.net